fredag 7 september 2012

Hälsoprofil och Heartware v 36

Vår sista friidrottsvecka då vi haft en jättetrevlig friluftsdag i friidrottens tecken uppe på nya fina IP med glada barn i årskurserna 2 och 3. För övrigt har vi också friidrottat och sprungit lite extra "hemma" i Hjorthagen och på Apotekarängen vid skolan, fortsatt med olika stafetter, kast, kulstötning och höjdhopp.
På friidrottsdagen hade vi 4 stationer där vi tränade kast (spjut, kula och bollkast med Linda & Linda), längdhopp ( med Jessica) , löpning 60 m, häcklöpning ( eller "110 m buske" som en elev sa.. :)) och "Varvet"(dvs 400 m) runt hela IP:s bana med mig. Staffan hade också en fotbollsstation, och han blev riktigt sugen att bli idrottslärare efter det för det var så roligt jobb tyckte han.

Vi har sprungit lite i Hjorthagen för att vara lite uppdaterade inför nästa fredags "Skoljoggen" som den 12 sept går av stapeln i alla Sveriges skolor, ca 550 00 elever i landet är berörda. Då lämnar man en frivillig springslant som går till SOS Barnbyar. I detta fallet en by i centralafrika som heter Buon.
Då springer hela skolan runt Hjorthagen och alla får saft efteråt. Start och Mål är Apotekarängen.

Nästa torsdag kommer också vår mentor Renata Chlumska och kickar igång årets "Heartware"-arbete med 3 st föreläsningar på vår skola under dagen. En föreläsning för 1:orna som handlar om USA-expeditionen och Mount Everest, en för 2:orna som också handlar om äventyren och en för årskurserna 3-5 som blivit lite mer varma i kläderna som förhoppningsvis blir i en mer problemlösningsform i grupper.

Ha nu en jättefin helg tillsammans allesammans!
Kram Ulrika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar